Su Pompası Hakkında
- NET USER
- 0 Comment
- açısal kompansatör, çift civata ile sıkılan salmastra, conta, Enjeksiyon tipi Salmastra, klingrit conta fiyat, klingrit levha, Kovan Türü Salmastra, Makineler, mekanik salmastra, örgülü salmastra, pompa, salmastra, salmastra çeşit, salmastra çeşitleri nelerdir, spiral sarımlı conta, Su pompaları
Su Pompası Hakkında
Su pompaları, yoğunluğu az olan sıvılar için (fosseptik atik, kirli sular, yumuşak parçalı sıvı alanlar gibi) kullanımıideal olan mekanizmalardır. Soğutma sularının daimi devrinin sağlanması, bir otomobilde benzin basılması, yağ sevki ve radyatör suyunun devrettirilmesi, bir kalorifer tesisatının suyunun devridaim olması, bir buhar kazanına besleme suyu basılması, şehir ve kasabalarda akarsuyun ve içme suyunun temini gibi sıvıların ve büyük su kütlelerinin bir ortamdan diğer bir ortama nakli için kullanılan endüstrinin, sanayi ve zirai sektörün en büyük ihtiyaçlarından birisi bu makinelerdir. Tatbikatta ihtiyaçların özelliklerine göre çeşitli su pompası tipleri kullanılmaktadır.
Su pompasının yaygın kullanım alanı vardır. Kullanım alanları ve amaçları şöyle sıralanabilir:
Temiz su temini,
Tarımsal alanların sulaması,
iklimlendirme, klima üretim tesislerinde,
Gıda ve içecek üretim merkezleri,
Kimya ve petrol tesislerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Su pompası çeşitleri
Dalgıç pompa: Drenaj yeri dalgıç , kirli su pompaları, atık su , fosseptik dalgıç , ağır tip fosseptik dalgıç, çamurlu su , parçalayacı bıçaklı dalgıç , temiz su dalgıç , paslanmaz temiz su dalgıç pompalar gibi çeşitlere ayrılmıştır.
Su pompaları ayrıca bahçe, santifrüj pompalar olarak alt kategorilere ayrılmaktadır. Her birinin kullanım amacı ve gücüne göre çeşitleride modellerine ayrılmaktadır.
Modellerin belirleyici kullanılan alan ve ürün özellikleridir.
Derin Kuyu Pompası
Normal su pompalarının emiş yapamadığı derin kuyulardan su alıp, basmak için kullanılır. Sıradan bir pompa genel olarak yaklaşık 6 metreden derinlikten emiş yapabilmektedir, ancak derin kuyu pompaları emişte maksimum 50 metre derinliğe kadar ulaşabilmektedir. Basıncı ise, yani suyu basabildiği yükseklik ise pompa özelliklerine ve motorunun gücüne bağlı olarak değişmektedir.
Pompa sıvıları taşımak için kullanılan mekanik bir mekanizmadır. Bir pompa, sıvıyı düşük basınçtan yüksek basınca hareket ettirir ve bundan dolayı basınç içinde bir fark oluşturur.Pompalar mekanik kuvvetlerin fiziksel kaldırma veya sıkıştırma kuvveti ile maddeyi itmesi prensibini kullanarak çalışır.